Kategoriassa Kulttuuri

Rakkautta & Anarkiaa leffatärpit

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali jatkuu tämän viikon loppuun, ehdit siis vielä käydä katsastamassa kiinnostavimmat leffat! Poimimme ohjelmatarjonnasta omat ennakkosuosikkimme. 

All This Panic

Jenny Gagen dokumenttielokuva kuvaa seitsemän New Yorkissa asuvan high school -ikäisen  tytön elämää. Gage on kuvannut kaveriporukkaa useamman vuoden ajan ja kamera pääsee lähelle heidän arkeaan ja kipuiluaan aikuistumisen kanssa. Jokainen, joka on joskus ollut teini-ikäinen, pystyy varmasti samaistumaan tyttöjen tuntemaan paniikkiin suurien elämänvalintojen edessä. Yksi ei halua kasvaa aikuiseksi, toinen haikailee jo pääsyä collegeen. Samalla jokainen hetki tuntuu latautuneen merkitykselliseltä ja tulevaisuuden mahdollisuudet kutkuttelevat mieltä. 

Sugar Helsinki Rakkautta ja Anarkiaa

Saamelaisveri

Ohjaaja-käsikirjoittaja Amanda Kernellin Saamelaisveri palkittiin Venetsian elokuvajuhlilla parhaana esikoisohjauksena ja Göteborgissa parhaana pohjoismaisena elokuvana. Elokuva kertoo saamelaisen alkuperäiskansan ja ruotsalaisen kantaväestön välisestä ongelmallisesta suhteesta 1930-luvun Ruotsin Lapissa. Tarinan keskiössä on nuori Elle Marja, jota muiden saamelaisten tavoin yritetään väkisin koulia ruotsalaisen yhteiskunnan tavoille, mutta vailla tasavertaisia oikeuksia. Kun Elle Marja kyllästyy epäreiluun tilanteeseen, hän päättää lähteä etsimään uutta identiteettiä Uppsalasta. Lapin karut maisemat tarjoavat huikeat visuaaliset puitteet ja odotamme mielenkiinnolla elokuvaa saamelaisesta historiasta sekä kulttuurista, jotka ovat harvoin esillä valtamedioissa.

Sugar Helsinki Rakkautta ja Anarkiaa

Golden Exits

Alex Ross Perryn ohjaama indie-elokuva seuraa Brooklynissä asuvan ystäväporukan arkea. Päällisin puolin se näyttää täydelliseltä; on design-kalusteilla sisustettuja asuntoja, tyylikkäitä vaatteita ja unelma-ammatteja. Todellisuudessa kaikki hahmoista kuitenkin ovat kyllästyneitä pysähtyneeseen elämäänsä ja tuntevat jumittuneensa ihmissuhteisiinsa. Pinnan alla kytevät jännitteet nousevat esiin, kun Alyssan (ihana Chloe Sevigny!) aviomies palkkaa uuden assistentin, nuoren australialaisen Naomin. Nickin todelliset aikeet herättävät ystävien keskuudessa heti epäilyksiä. Golden Exits kiinnostaa erityisesti siksi, että sitä on verrattu tv-sarja Girlsiin. Kummassakin hahmot ovat niin monitasoisia ja hankalia, että katsojan on vaikea tuntea varauksetonta sympatiaa ketään kohtaan.

Sugar Helsinki Rakkautta ja Anarkiaa

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.