Kategoriassa Helsinki-vinkit \\ Matkailu ja retkeily

Helsinki island hopping

Helsingin edustalla kelluu useita ihania saaria, jotka tarjoavat retkeilijöille elämyksiä luonnon, historian ja taiteen parissa. Saaret sulkevat sisäänsä uniikkeja ravintolaelämyksiä ja mielenkiintoisia majoituspalveluja. Vai miltä kuulostaisi yö Muuntajamajoituksessa tai saaristoiglussa?

Helsingin saariston merkityksestä kulttuurimme kannalta kertoo myös se, että ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään Vallisaaressa 12.6.–26.9. Tapahtuman teemana on “Sama meri”, mikä muistuttaa meitä siitä, että kaikki on yhteydessä kaikkeen ja siksi riippuvaisia toisistaan.

Vallisaari

Historian ensimmäisen Helsinki Biennalen ja vangitsevan Vallisaaren pääsee kokemaan hyppäämällä laivaan kauppatorilta tai seilaamalla satamaan omalla veneellä. Helsinki Biennaali esittelee 41 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin, ruutikellareihin ja autioituneisiin asuinrakennuksiin. Helsinki Biennaali on yleisölle maksuton tai siis laivamatkan hintainen.

Vallisaaressa palvelee useampi kahvila ja ravintola, sekä saaren erityisen ihana jäätelökahvila Paja. Vallisaaressa voi yöpyä Tentsile -majoituksessa tai Archipelago Igloos -luxusmajoituksessa.

Vallisaaresta pääsee kävellen Kuninkaansaareen, jossa voi myös yöpyä uniikissa Muuntajamajoituksessa ja saunoa bunkkerisaunassa.

Lue lisää: vallisaari.fi

Isosaari

Isosaari on Helsingin ulkosaariston helmi!

Isosaari on yli 100 vuotta vanha linnakesaari reilun puolen tunnin laivamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta. Isosaari on yksi Helsingin seudun uloimmista saarista ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde. Saaren nähtävyydet ja luonto ovat ainutlaatuisia, niin lähellä kaupunkia, mutta kuitenkin kaukana kaupungin äänistä.

Isosaareen pääsee Kauppatorilta lähtevällä saaristolaislautalla (jossa voi myös yöpyä!) tai omalla veneellä. Isosaaressa on useita ihania rantoja, tilaussauna ja retkeilijöiden käytössä oleva ilmainen yhteissauna. Saarella voi myös yöpyä yhdessä seitsemästä Nollamökistä tai teltassa.

Lue lisää: visitisosaari.fi

Lonna

Pieni Lonnan saari sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä ja lautta Kauppatorilta vie saareen kymmenessä minuutissa. Lonna on nautiskelijan unelma, sillä siellä palvelee ihana kesäravintola ja kahvila. Terassilla soitto soi ja hirsirunkoisen saunan lempeät löylyt johdattelevat rentoon tunnelmaan. Lonnan ravintolaan aikovan kannattaa tehdä pöytävaraus. Lonnassa ei ole yöpymismahdollisuutta, viimeinen lautta Lonnasta Kauppatorille lähtee kesäkaudella klo 21:35.

Lue lisää: lonna.fi

Käärmeluodot

Lauttasaaren länsipuolella sijaitsevat Käärmeluodot hurmaavat lähiretkeilijän.

Helsingin kaupungin ulkoilualueen saariin ei ole julkista liikenneyhteyttä, eli paikalle pääsee vaikka suppaillen, meloen tai omalla veneellä. Käärmeluodot ovat näyttäviä korkeita kalliosaaria, joiden rantakalliot ovat jyrkkiä ja kasvillisuus karua. Telttailu on sallittua Pohjoisella ja Läntisellä Käärmeluodolla.

Pihlajasaari

Ihanasta hiekkarannasta ja värikkäistä pukukopeista tunnettu Pihlajasaari on Helsinkiläisten kesäsuosikki!

Matka Pihlajasaareen taittuu vesibussilla noin kymmenessä minuutissa Merisatamasta tai Ruoholahdesta ja saareen pääsee myös omalla veneellä. Pihliksessä on mainiot uimarannat, kauniita kallioita, leirintäalue ja keittokatoksia. Saarella palvelevat myös ravintola, kahvila, kioski ja lisäksi liikuntaviraston kautta on varattavissa on kaksi saunaa. Yöpyminen on mahdollista teltassa tai omassa veneessä.

Seurasaari

Töölön edustalla sijaitsevaan Seurasaareen johdattelee pitkä silta, eli tänne saarikohteeseen pääsee aivan kuivin jaloin. Kaunis luontokohde tarjoaa mainiot lenkkeilyreitit, kauniit kalliot, hyviä uimapaikkoja sekä grillauspaikan.

Seurasaassa toimivan ulkomuseon kauniit kohteet tuovat retkeen menneen tunnelmaa. Seurasaaresta löytyy myös juhlakenttä, kioski, Kahvihuone Mieritz, Antin Kaffeliiteri ja ravintola Seuraasaaren kruunu. Saaren itärannikolla toimii vuonna 1906 rakennettu uimala, joka on naturistien käytössä kaikkina muina päivinä paitsi keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, jolloin uima-asu on pakollinen.

Kesän ajan (30.9.2020 asti) suoraan Kauppatorilta pääsee kolmeen kohteeseen yhdellä lipulla.  Ostamalla lipun Island Hopping -reitille, voit matkalla Suomenlinnaan pysähtyä niin Lonnassa kuin Vallisaaressa. Lippu on voimassa yhden päivän, ja kussakin kohteessa voi viipyä niin kauan kuin haluaa.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.