Kategoriassa Matkailu ja retkeily \\ Parasta juuri nyt \\ Sugar suosittelee

Sugar-vinkit: 9 x Amsterdam

Kaupungin idyllisten kanavien varrelta löytyy toinen toistaan ihanampia paikkoja ja putiikkeja.
Huomasimme lisäksi, että Amsterdam on varsin vegaaniystävällinen kapunki!

Syö

Mastino
Eerste van der Helststraat 78 hs

Mastino on erinomainen pieni italialainen pizzeria, joka suhtautuu pizzantekoon asiankuuluvan intohimoisesti, mutta myös innovatiivisesti. Perinteisten pizzojen ohella Mastino tarjoaa myös vegaanisia vaihtoehtoja, eikä mitään turhia sellaisia. Täällä söimme parhaat vegaaniset pizzat, joita kukaan meistä oli ikinä maistanut. Mastino tekeekin kaikki maidottomat juustonsa itse!

Little Collins
Eerste Sweelinkstraat 19F

Little Collinsissa yhdistyy kaikki, mitä ihminen voi brunssipaikalta toivoa (miinus paijattavat eläimet). Loistavat ja sopivan kokoiset annokset voi yhdistää hyvään kahviin ja mehuihin, ja halutessaan myös drinkkeihin. Ravintolalla on myös terassi, jossa voi paistatella vuoden lämpöisinä kuukausina.

Vinkki: saavu tänne ajoissa – klo 11:30 jälkeen paikka alkaa täyttyä hurjaa vauhtia.

Small World
Binnen Oranjestraat 14

Small World on pieni kahvila kahden kadun risteyksessä aivan Haarlemmerstraatin läheisyydessä. Tiskissä on runsaasti erilaisia ja toinen toistaan herkullisempia salaatteja ja vihanneskomboja, joista voi koota salaattiannoksen tai täytetyn leivän. Paikan tuorepuristetut mehut tehdään tilauksesta juuri niistä aineksista joita juomaasi kaipaat. Hyvällä säällä kannattaa asettua terassille nauttimaan lounas tai välipala. Palvelu on ystävällistä ja hinnat huokeita.
 

Juo

Glou Glou
2e van der Helststraat 3

Glou Glou on pieni mutta todella tunnelmallinen viinibaari, josta saa herkkullisia alkuviinejä ja pientä naposteltavaa. Samoilla omistajilla on myös sympaattinen ja vähän isompi Bar Centraal, joka toimii samantyyppisellä konseptilla. Molemmat paikat ovat suosittelun arvoisia!

De Plantage
Plantage Kerklaan 36

Saavuimme De Plantageen lähes vahingossa illalla, kun pihalla loisti satumaiset valot ja pihalla metelöivät… haikarat! De Plantage sijaitseekin aivan Amsterdamin eläintarhan vieressä. Ravintolan rakennus on entinen kasvihuone, ja sen keskellä komeilee edelleen valtava puu. De Plantage soveltuu loistavasti vaikka iltadrinkkipaikaksi.

Café de Wetering
Weteringstraat 37

Café de Wetering on pieni kulmakuppila, joka sijaitsee idyllisellä kanava-alueella Amsterdamin keskustassa. Paikka on takkatulineen ja baarikissoineen niin täydellisen tunnelmallinen, että toista samantyyppistä saa etsiä. Café de Wetering sopii oivallisesti punaviinin siemailuun laatuseurassa.

 

Vintage

Wini Vintage
Haarlemmerstraat 29

Wini Vintage on kyselyjemme mukaan monen amsterdamilaisen suosikki kaikista kaupungin vintage-butiikeista. Kaupan valikoima on sopiva sekoitus aitoja vintage-helmiä ja hyväkuntoisia second hand -vaatteita (cashmere-villapaidat, hello!). Wini Vintagesta löytyy kuratoitu valikoima vaatteita sekä miehille että naisille.

We Are Vintage
Eerste v Swindenstraat 43

Tämä ison vintagekaupan ehdoton plussa on sen koko – kaupan lukuisilla rekeillä piilee useita helmiä jotka odottavat löytäjäänsä. Tässä kaupassa vallitsee myös kiva tunnelma, eikä tila ole koostaan huolimatta ollenkaan hallimainen kiitos sen lukuisten vanhojen puupintojen. Täällä vaatteen hinta määräytyy pääsääntöisesti painon mukaan. Kengät ja asusteet on hinnoiteltu erikseen.

Tamago
Spiegelgracht 13

Kaksikerroksinen Tamago on designer second hand -haukan paratiisi. Tämä putiikki myy hyväkuntoisia vaatteita ja asusteilta pääosin eurooppalaisilta suunnittelijoilta. Rekeiltä löytyi mm. kauniita Dries Van Notenin, Acnen, Ann Demeulemeesterin, Alaïan ja Stella McCartneyn luomuksia.

 

Kuvat kauppojen verkkosivuilta tai sosiaalisen median tileiltä.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.