Kategoriassa Muoti \\ Parasta juuri nyt

Sugar vinkkaa: Vastuulliset uikkarit

Eikö olekin ihanaa, että voi pulahtaa uimaan ja fiilistellä kesäpäivää auringossa vastuullisesti valmistetuissa uikkareissa?

Tämän hetken trendikkäin uimapuku on kotimainen, vastuullisesti ja mieluiten kierrätysmateriaalista valmistettu. Maailman meristä kerätystä muovijätteestä valmistettu Econyl, eli kierrätetty nylon on täydellinen materiaali puhtaista vesistä nauttivalle uiskentelijalle. Econyl (78% kierrätettyä polyamidia ja 22% elastaania) on vastuullisesti valmistetuissa uikkareissa yleisimmin käytetty materiaali.

Helleaallosta inspiroitunut Sugarin toimitus listasi vastuullisia uikkarimerkkejä, joiden erilaisista mallistoista jokainen löytää varmasti itselleen sen täydellisen ja kestävän kesäkaverin!

Vastuulliset kotimaiset uimapuvut

Halla x Halla

Halla x Halla ansaitsee paikkansa vastuullisten uimapukujen listan kärjessä – onhan kyseessä merkki, joka nosti vastuullisesti valmistetut uikkarit kuumimmaksi trendiksi. Ystävysten perustama uikkarimerkki perustettiin vuonna 2017 ja se on tunnettu rohkeista väreistä, printeistä ja mielenkiintoisista leikkauksista.

Ekologinen ja eettinen toimintatapa on Halla x Hallan ytimessä. Uimapuvut valmistetaan käsin valitussa tehtaassa Balilla kierrätetystä, merestä kerätystä muovikuidusta Econylista tai Reprevestä. Tuotteita valmistetaan rajoitetusti ja hukkapaloista ommellaan hiusdonitseja, skeä materiaalia käytetään myös uusien mallikappaleiden ompelemiseen. Tuotteet pakataan kompostoituviin pusseihin ja kaikki tuotetägit ovat kierrätettäviä.

Halla x Hallalta löytyy uimapukujen ja bikinien lisäksi surffaukseen ja liikuntaan sopivia asuja. Suurin osa merkin uikkareista on käännettäviä, joten usein saat yhdellä kertaa sekä kuviollisen, että yksivärisen uikkarin. Halla x Halla tunnettiin aluksi aika pienestä mitoituksesta, mutta nyttemmin mitoitus on ”tavallinen” ja kokoja löytyy XS:stä XL:ään. Myös yrityksen kuvakerronnan tyyli on muuttunut vuosien varrella ja uikkareissa nähdään nyt kaiken kokoisia kauniita vartaloita.

hallaxhalla.com

Lilja the Label

Lilja the Label on vuonna 2016 perustettu brändi, joka valmistaa uimapukuja ja bikinejä lähiluonnosta inspiroituen. Myös Lilja the Label uima-asut valmistetaan Balilla pienessä perheomisteisessa vastuullisuuskriteerit täyttävässä tehtaassa Econylistä tai Reprevestä. Tuotteet valmistetaan pienissä erissä ja lähetetään yrityksen varastolta Turusta ekologisissa ja maatuvissa pakkauksissa.

Merkiltä löytyy paljon hillityn sävyisiä uima-asuja ja kauniita kuoseja. Valinnanvaraa malleissa ja väreissä on runsaasti. Uutta on yhteistyössä Laura Rosillan kanssa tehty mallisto, jonka maanläheisiä sävyjä löytyy myös merkin aktiivivaatemallistosta.

Lilja the Labelin uima-asut ovat iloisen värisiä ja suloisen retrohenkisiä, mutta valikoimista löytyy myös minimalistisempiakin malleja. Koot ulottuvat XS:stä XL:ään.

liljathelabel.com 

Morico

MORICO on vuonna 2015 perustettu slow-fashion -merkki tiedostavalle kuluttajalle. Yrityksen toimintaa ohjaa tahtotila valmistaa hyvältä tuntuvia vaatteita, joita on mukava käyttää myös siksi, että ne on eettisesti ja ekologisesti valmistettu. MORICOlta löytyy paljon muitakin vaatteita, kuin uima-asuja, mutta sen käännettävät ja monikäyttöiset uikkarit ovat vallanneet markkinaa tohinalla.

MORICOn tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan vastuullisesti Virossa. Merkin uima-asuissa hyödynnetään kierrätettyä polyesteria, Econylia ja Lycra Xtra Life elastaania, jolle materiaalin valmistaja lupaa perinteistä elastaania pidemmän käyttöiän.

Uima-asuissa kokoja löytyy XS:stä XXL:ään ja kaikki mallit ovat käännettäviä. MORICOn uima-asuja voi myös käyttää urheillessa ja täydentää asua yhteen sopivilla leggingseillä.

Nuarswim

Nuarswimin ekologiset uima-asut suunnitellaan Helsingissä ja valmistetaan Econylistä eettisesti Balilla, Indonesiassa. Erityisesti Sugarilaisia miellyttävät Nuarswimin klassisen kauniit uimapuvut Viena ja Diana, joita voi käyttää myös bodyina (kannattaa tutustua myös Idan tekemään juttuun näistä uikkareista).

Nuarswimin uima-asuja on saatavilla koossa S-C eli curvaceus, sillä yrityksen toiveena on saada naiset tuntemaan olonsa tyylikkääksi, mukavaksi ja luottavaiseksi uimapuvuissa ilman, että heidän tarvitsee huolehtia lapussa olevasta koosta. Nuarswimin tuotteet toimitetaan biohajoavissa pakkauspusseissa ja jokaista tilausta kohden yritys myös lupaa istuttaa yhden puun.

nuarswim.com

OHOY Swim

OHOY perustettiin vuonna 2016 Hennan ja Annan tahtotilasta valmistaa vastuullisia uima-asuja kaltaisilleen ”tavallisille tyypeille”. Kaikki OHOY-tuotteet on valmistettu kestävästi ja eettisesti, skandinaavisen hienostuneella ja minimalistisella tyylillä. Myös malliston värivalikoima on hillitty.

Kaikki tuotteet tehdään pienessä perheomisteisissa tehtaassa Sri Lankassa ja Portugalissa, valmistusmateriaalina käytetään pääasiassa Econylia. Merkki tukee toiminnallaan myös hyväntekeväisyyttä ja lahjoittaa prosentin jokaisen ostetun uima-asun hinnasta Healthy Seas -järjestölle, joka auttaa puhdistamaan meriä hylätyistä kalaverkoista. Kokovalikoima pitää sisällään koot S-XL.

ohoyswim.com

Revoel

Revoel on vuonna 2018 perustettu kahden nuoren naisen brändi, joka valmistaa vaatteita rohkealla asenteella. Kaikki Revoelin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Helsingissä Econylista ja Ecowavesta. Vastuullisuus on Revoelin ytimessä – tuotannossa käytetään 90% kierrätettyjä materiaaleja ja jopa tuotetägit on valmistettu kierrätetystä polyesterista.

Revoelin uima-asujen mallit ovat yksinkertaisia, ja vaikka mallistosta löytyy rohkeita värejä ja kuoseja, myös klassinen musta kuuluu valikoimaan. Esimerkiksi Cruz-uima-asu puhuttelee kuviollisena ja on kerrassaan tyrmäävän elegantti mustana. Tänä keväänä lanseerattu Revoel x Erika Wikman -mallisto on sähäkkä tuulahdus suoraan 80-luvulta.

Kokovalikoimaa löytyy välillä XS-XL ja osa tuotteista valmistetaan tilausten perusteella. Revoelin uima-asut ovat tämän koosteen arvokkaimpia ja hinta selittyy paitsi laadukkailla materiaaleilla myös tuotannon 100% kotimaisuusasteella.

revoel.com 

*Tuotekuvat valmistajilta.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.