Kategoriassa Parasta juuri nyt \\ Sugar Helsinki

Sugar x Taika Mannila: tarina No fear -paidan takaa

Taika Mannilla kertoo, miten pelon voittaminen inspiroi häntä suunnittelemaan Sugarille t-paitaprintin

“Minun sukupolveni nuoret on kasvatettu pelkäämään. Meitä ohjataan ajattelemaan, että nurkan takana vaanii koko ajan jokin uhka – terrorismi, sairaus tai se, että unohtaa aamulla laittaa housut jalkaan. Naisena koen usein turvattomuuden tunnetta kävellessäni yöllä kotiin tai kun olen tiloissa, joissa on paljon maskuliinista energiaa.  

Jotta selviytyisi tässä maailmassa, pitää oppia suojelemaan itseään. Yliherkät ihmiset joutuvat usein kärsimään. On vaikea olla tunteellinen, koska silloin saa helposti nokkiinsa. Ei siis mikään ihme, että meitä usein kannustetaan hillitsemään tai kätkemään tunteemme.

No fear -t-paita Sugr Taika Mannila

Minun suurin pelkoni on jonkinlainen abstrakti epäonnistumisen pelko, joka on rajoittanut paljon myös omaa taiteellista ilmaisuani. Yhteiskunnassamme vallitsee menestymisen kulttuuri, joka ihannoi sitä, että jo hyvin nuorena pitäisi tietää, kuka on ja rakentaa tietynlaista uraa ja elämäntyyliä. Muistan panikoineeni ala-asteella, että Britney Spears oli vasta 16-vuotias ja ehtinyt tehdä vaikka mitä. Korkeakoulussa opiskellessani pelkäsin epäonnistumista niin paljon, että välillä yksinkertaisesti jätin menemättä kouluun.

Olin erityisen epävarmassa tilanteessa elämässäni, kun istuin kahvila Strindbergin pöydässä selailemassa muotilehteä. Silmiini osui erään kuvan päälle painettu mietelause ‘All I want to do is walk around with no fear in my heart’. Ajattelin, että juuri tuo on se tunne, jonka haluaisin itselleni saavuttaa! Lause tiivistyi ‘No fear’ -statementiksi, joka koristaa nyt lanseerattavia Sugarin malliston t-paitoja.

Miksi pitäisi koko ajan varautua pahimpaan? Legendaarinen Nina Simone on aikoinaan todennut haastattelussa, että suurinta vapautta on elää ilman pelkoa.

No fear t-paita

Jos pelko hallitsee arkea, elää lyhytnäköisesti. Ellei usko tulevaisuuteen, tekee helposti kuluttajanakin huonoja valintoja. Epäonnistumisen pelko tappaa luovuuden. Omasta herkkyydestään saa kuitenkin olla ylpeä ja kiltteys voi olla myös supervoima. Voiko muka koskaan olla liian Forrest Gump tähän maailmaan?

Inspiroidun rohkeista ja luovista naisista, jotka uskaltavat ajatella ja tehdä itse. Uskon, että sellainen nainen löytyy meistä jokaisesta. Toivon, että No Fear -t-paita voisi toimia käyttäjälleen modernina Jeanne d’Arcin haarniskana: itsevarmuusboostina ja muistutuksena siitä, että sydämellisyys ja tunteellisuus on cool.

No Fear merkitsee minulle myös sitä, ettei omien ystäviensä menestymistä pitäisi pelätä. Saatamme usein vahingossa himmentää läheisiämme ja neuvoa heitä pysymään tutussa ja turvallisessa, sen sijaan että rohkaisisimme heitä kokeilemaan ennakkoluulottomasti uutta. Kateus on hirveä tunne, mutta vaikea välttää, koska se on niin inhimillinen. Kateuden fiiliksen voi kuitenkin yrittää tiedostaa itsessään ja muistaa, että loppujen lopuksi läheisen menestys on parasta kaikille. Ystävyys punnitaan mielestäni parhaiten onnistumisen tilanteissa. Epäonnistumisen hetkellä on helppo olla vieressä lohduttajana, mutta kun onnistut, ketkä iloitsevat puolestasi?

Ruotsalainen edesmennyt runoilija Bodil Malmsten on todennut, että ‘Kärlek är att jag vill att du finns.’ Jos pidät jostain ihmisestä, kannusta häntä olemaan mahdollisimman paljon, paras versio itsestään.”

Taika Mannila Sugar Helsinki No Fear

Kurkkaa No fear -t-paita täältä!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.