Sugar luonnolliset hiustenhoitotuotteet
Kategoriassa Parasta juuri nyt

Sugarilaisten kootut hiusvinkit

Oikeasti toimiva luonnollinen hoitoaine? Paras muotoilutuote luonnonkiharille hiuksille? Shampoo, joka ei latista?

 

Essi
Hiuslaatu: luonnonkihara ja kuiva, mutta helposti ”lässähtävä”

Luonnostaan taipuisat hiukseni tarvitsevat kosteutta, mutta en ole koskaan tavoitellut supersileitä ja hyväkuntoisia hiuksia. Pidän pienestä rouheudesta. Pesen hiukset tuuheuttavalla shampoolla, kuten Rahuan tuuheuttavalla versiolla. Olen pitkään vannonut syväpuhdistuksen nimeen, ja Uniquen syväpuhdistavaa shampoota käytän aina tarvittaessa, suunnilleen pari kertaa kuukaudessa. Se ei jätä hiuksia natisevan puhtaiksi, vaan tekee ilmavan lopputuloksen ja jättää sopivasti puhdistuneen tunteen. Jos olen hyvin viitseliäällä tuulella ja haluan hemmotella hiuksia ja hiuspohjaa, otan käyttöön Radicon puhdistusjauheen. Se sopii hyvin käytettäväksi myös ennen kasvivärjäystä.

Hoitoaineiden kanssa en ole niin tarkka, vaan panostan enemmän hiuksiin jätettäviin tuotteisiin. Tällä hetkellä käytän kosteisiin hiuksiin John Mastersin muotovaahtoa ja kuiviin hiuksiin hipaisen hieman Rahuan hoitavaa muotoiluvoidetta, joka palauttaa liihoittelevat suortuvat kivasti paikalleen. Suolasuihke kruunaa kaiken, eivätkä hiukseni olisi samat ilman Dabban tai John Mastersin suolasuihketta. Molemmista löytyy myös näppärät matkakoot!

Saana
Hiuslaatu: Hennot ja hieman taipuisat, latvoista helposti kuivuvat.

Pesen hiukset joka toinen päivä. Shampoon pitää olla hellävarainen ja hieman hoitava, sillä liian voimakas shampoo kuivattaa hiuksia liikaa. Käytän aina myös pois huuhdeltavaa hoitoainetta, jonka levitän hiuksiin kauttaaltaan. Hoitoaineen suhteen olen erityisen vaativa, sillä hiukset eivät saa latistua. Olen täysin myyty John Masters Organics-sarjan shampoolle ja hoitoaineelle, joista löytyy tehoa ja hoitavuutta täydellisessä suhteessa.

Pesun jälkeen levitän latvoihin vielä hiusöljyn tai jätettävän hoitoaineen, jotta latvat eivät kuivahda käsittelyn yhteydessä. Olen huomannut, että jätettävä hoitotuote pitää hiukset käsittelyn jälkeen suorina ja paremmin muotoiltuina seuraavanakin päivänä. Nyt käytössä on Tabitha James Kraanin 4-in-1 conditioner. Talvella levitän tuotetta latvoihin estämään sähköisyyttä myös pesupäivien välissä.

Ennen muotoilua levitän tyveen muutama suihkauksen tyvikohottajaa ja hiuksiin kauttaaltaan lämpösuojasuihkeen. Olen pitkään etsinyt luonnonkosmetiikan tuotetta, joka antaa hiuksiin hieman tekstuuria, mutta pitävät pinnan sileänä ja täydellinen match löytyi onneksi Aubreyn Chia Detangler suihkeesta. Föönauksen jälkeen viimeistelen lopputuloksen hiuslakalla. Hennoille hiuksille lakka ei saa olla liian märkä, joten voin suositella Rahuan hienojakoista defining hair spray:ta.

Sylvia
Hiuslaatu: Erittäin paksu, erittäin kuiva kauttaaltaan

Yritän pestä afrolaatuiset hiukseni mahdollisimman harvoin, käytännössä pari kertaa viikossa. Pesen hiukset kerran viikossa pelkällä hoitoaineella, ja kerran oikein kunnolla shampoolla (ainakin 3 shampookierrosta). Lempparini tällä hetkellä on The Natural Beauty Shopista löytyvä Shea Moisturen shampoo.
Minulla kesti ikuisuus löytää tarpeeksi kosteuttava luonnonkosmetiikan hoitoaine, ja parhaat löytämäni hinta-laatusuhteeltaan ovat ehdottomasti Santen Shine Conditioner -hoitoaine, sekä Organic Shopin avokadohiusnaamio. Mutta here’s the trick: anna hoitoaineiden vaikuttaa minimissään 10 minuutia, ja mielellään suihkuhattu päässä, jotta lämpö imeyttäisi tehoaineet hiuksiisi paremmin.
Hiusteni elinehto on myös jatkuva kosteuttaminen öljyllä. Suihkun jälkeen öljy kannattaa laittaa vasta silloin, kun hiukset ovat melkein kuivat. Esimerkiksi Unique Haircaren arganöljy on toimiva, mutta myös sopivan kevyt vaihtoehto. Less is Moren hiusseerumi on myös ihan omaa luokkaansa.

Hot tip: Älä harjaa hiuksiasi kuivina. Ever.
Hothot tip: Laita aina hiuksiisi lämpösuojaa ennen minkään kuuman muotoiluraudan käyttöä. Less is Moren Finishing spray on hyvä!
Superhot tip: Letitä hiukset yöksi metallittomalla hiuslenkillä, niin kosteus pysyy niissä paremmin.

Ida
Hiuslaatu: Taipuisa, helposti rasvoittuva mutta latvoista kuiva

Pesen hiukseni aika usein, vähintään joka toinen päivä. Käytän paljon kuivashampoota (juuri nyt mulla on käytössäni Tabitha James Kraanin matkakokoinen vaaleiden hiusten kuivashampoo) ja olen huomannut, että jos kuivashampoota lisää puhtaisiin hiuksiin, rasvoittuu hiukset hitaammin ja tukka pysyy pidempään kuohkeana.

Uusin suosikkini shampoiden suhteen on John Masters Organicsin Spearmint & Meadowsweet Shampoo, joka sopii hyvin ärsyyntyneelle päänahalle, mutta auttaa myös pitämään hiukset pidempään raikkaina. Aubrey Organicsin Green Tea -shampoo on myös todella hyvä. Rakastan Rahuan ylellisiä hiustenhoitotuotteita, mutta budjettiini sopii paremmin esim. Santen hoitoaine, jolle ei ole voittajaa edullisen luonnonkosmetiikan valikoimissa.

Oona
Hiuslaatu: luonnonkihara, paksu, kuiva

Näyttäisipä tukka aina siltä kuin se näyttää rannalla vietetyn päivän jälkeen kesällä! Onneksi myös talvella voi toteuttaa pientä beach hair -eskapismia. Luonnonkiharat ja paksut hiukseni tykkäävät siitä, että teen niille mahdollisimman vähän. Olen ihastunut Urtekramin Rasul-savishampooseen, joka tuo hiuksiin juuri sopivasti tekstuuria. Toinen viimeaikainen suosikkini on Inkuto Cosmeticsin Organic Care Shampoo, jonka teho perustuu kookosöljyyn ja kaakaopuun kuoren tuhkaan.

Hoitoaineista minulla toimivat parhaiten Santen tuotteet, esimerkiksi Brilliant Care -tehohoitoaine, joka tuo karheisiin hiuksiini ihanaa kiiltoa. Blondaan hiusteni latvoja ja niillä onkin taipumusta kuivua, joten silloin tällöin levitän niihin pesun jälkeen muutaman tipan esimerkiksi Khadin hiusöljyä. Välttelen hiustenkuivaajan käyttöä viimeiseen asti.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.