Kategoriassa Muoti

Sugarin pellavavaatesuosikit kesään

Pellava on yksi tyylikkäimmistä ja arvokkaimmista kankaista muodin historiassa. Pellavasta valmistetaan edelleen perinteisin menetelmin kauniita ja kestäviä vaatteita ja sisustustuotteita. Erityisen hyvin pellava sopii myös kesävaatteisiin, sillä pellava voidaan kutoa pehmeäksi ja ilmavaksi kankaaksi, josta valmistuvat ihanimmat kesävaatteet. Pellavavaate on hengittävä ja imee kosteutta, mutta ei sido itseensä bakteereja, eli on antibaktreeninen. Pellava kestää pesua korkeissakin lämpötiloissa, mutta kuitu on hauraampaa märkänä. Laadukas pellavavaate vain paranee ja paranee käytössä!

Syynä pellavan menestykseen on etenkin sen luonnonmukaisuus. Pellavan tuotanto ei kuluta vettä kuten puuvillan tuotanto, ja lisäksi pellavatuotteet ovat kestäviä, eristäviä ja hygieenisiä.

Pellavan tuotanto muistuttaa yhä edelleen satojen vuosien takaista käytäntöä, eikä sen tuotantoa voida täysin koneellistaa. Suomessa pellava oli käytetyin kuitu vielä noin sata vuotta sitten, sillä pellava kasvaa karussakin maaperässä, ei tarvitse keinokastelua ja lannoitustakin hyvin vähän. Sittemmin puuvilla ja erilaiset tekokuidut syrjäyttivät pellavan, ja Suomessa pellavan viljely loppui lähes kokonaan 1940-luvulla. Viime aikoina pellava on taas noussut suosituksi materiaaliksi, ja sen kasvatusta kotimaassa on elvytetty erilaisin projektein. Suomessa ja Baltian maissa pellavan kutomoteollisuus sen sijaan kasvaa ja voi hyvin. Suomessa valmistettujen pellavatuotteiden pellavalanka tulee Euroopasta, lähinnä Italiasta.

 

Sugar suosittelee – kesän kauneimmat pellavat!

Vastuullisesti valmistettua pellavavaatetta on ihana käyttää. Pellava sopii myös hyvin loma- ja retkivaatteeksi, sillä materiaalille ominainen rypistyminen on osa huoletonta kesälookia.

 

 

NOSH Women Selene-pellavajakku on monikäyttöinen luottovaate, jonka voi heittää harteille ja yhdistää vaikka raikkaan valkoisen t-paidan ja farkkushortsien tai farkkujen kanssa. Rento jakku sopii niin toimistolle kuin ihanaan kesäiltaankin. NOSH-pellavavaatteet suunnitellaan Suomessa kotimaisen design-tiimin voimin. Pellavavaatteet valmistetaan paikallisen perheyrityksen toimesta Liettuassa ja pellava tulee Euroopasta.

Puran Safari-malliston mekot ovat kivipestyä pellavaa ja niiden upea rento look ja luonnollinen värimaailma ihastuttavat heinäkuun paahtavissa helteissä. Pura Finlandin pellavavaatteet valmistetaan vastuullisesti Virossa.

 

 

Aarre Megan-pellavamekko on monikäyttöinen, rento ja huoleton kesävaate, joka sopii ihanasti sekä toimistolle että vapaa-ajalle. Väljä malli ja ohut kangas tekevät mekosta nappivalinnan helteille.

Voglian Gwyneth-mekon mallia ja tyyliä on helppo muokata vyötärön säätönyörillä. Rento ja ilmava vaate sopii arkeen ja juhlaan – käytä rennosti ilman vyötä tai asusta dinnerille mekko korkkareilla ja käsilaukulla. Voglian pellavavaatteet valmistetaan yrityksen omalla tehtaalla Virossa.

 

Myös Noukin kesä on keveän pellavainen ja mallistossa on mm. upeita pehmoisia, esikutistettuja pellava-jacquard-vaatteita, joissa on Anna Reilinin suunnittelema hienovaraisesti toistuva, yksivärinen struktuurikuvio. Noukin pellavatuotteet on suunniteltu, kaavoitettu, leikattu ja ommeltu Suomessa ja kangas on kudottu Liettuassa.

Leija-pellavamekko on on linjakas ja yksinkertaisen kaunis mekko niin toimistoon kuin helteisiin lomapäiviinkin. Mekossa on viehättävät puunapit sekä hieman levenevät 3/4-hihat. Mukana on myös kapea irtovyö samasta kankaasta ja sivusaumojen taskut viimeistelevät tämän ihanuuden. Myös Leija- pellavapaita on saman tyylinen, ja paidan helman voi myös kietaista solmulle tai sujauttaa housun kaulukseen.

 

Pellava sopii täydellisesti myös kesäiseen retkityyliin! R-Collectionin valkoinen Linus-pellavapaita suojaa paahteelta hartioille heitettynä. Rennosti kääräistävät lahkeet ja reilut taskut tekevät unisex-mallisisista Aaro-pellavahousuista täydelliset kesähousut. R-Collectionin pellavatuotteet on suunniteltu, kaavoitettu ja leikattu Suomessa ja ommeltu Virossa. Kangas on peräisin Turkista.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.