Kategoriassa Parasta juuri nyt \\ Sugar Helsinki \\ Ura

Tapaa Sugar-tiimi: kesäharkkarit Milena ja Roosa

Suomen pikku-Pariisista eli Turusta Helsinkiin tulleet Roosa ja Milena ovat kesän ajan opetelleet PR-toimiston arkea Sugarilla. 

Kuka olet? 

Milena: Olen ehkä vähän pää pilvissä leijailija, koska tykkään haaveilla uusista asioista. Viime vuosina olen myös saanut rohkeutta toteuttaa haaveitani. Toisinaan olen melko suorapuheinen ja temperamenttinen, mutta samalla tunteellinen (saatan itkeä söpöille possuvideoille.)

Roosa: Minulla on utelias luonne, joka etsii kauniita juttuja kirpputoreilta, kotoa, ystävien sanoista, kirjojen riviltä ja luonnosta. Toisinaan minulla on tapana ylianalysoida pieniäkin asioita. Pidän piknikeistä, avoimuudesta ja spontaaneista kesäreissuista.

Miten päädyit Sugarille harjoitteluun?

M: Kuulin Sugarista ihanan Idan blogin kautta, ja kiinnostuin yrityksestä ja sen arvomaailmasta. Opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa journalismia, ja päätin kokeilla siipiäni PR-maailmassa. Olin ehkäpä ainut journalistiryhmästäni, joka haki PR-puolelle harjoitteluun, mutta koin, että Sugarilla voin seistä täysin kaiken toiminnan takana. Kaverinikin hokivat, että tämä paikka sopisi minulle kuin nenä päähän, ja siltä se myös on tuntunut.

R: Sugar tuli minulle tutuksi, kun pyöritin viime kesällä pientä kesäkauppaa Kiseleffin talossa, jossa myös Sugarin tilat ennen sijaitsivat. Sugarin yllä on heti ensi tuntumasta asti leijunut hyvin inspiroiva henki, joka veti minua puoleensa. Opiskelen suomen kieltä Turun yliopistossa, jonne suoritan opintoihini kuuluvaa harjoittelua täällä. PR-toimisto ei ole minunkaan oppiaineessani tyypillisin harjoittelupaikka, mutta ehkä juuri siksi tämä tuntuu todella hyvältä – täällä pääsen kehittämään sekä kielellisiä että myös visuaalisia taitojani. Tietysti myös arvomaailma, jonka takana voin itse seisoa, on minulle erittäin tärkeää.

Mitä olet oppinut harjoittelusi aikana?

M: Voih, tässä tulee kyllä tiivistämisen taito tarpeeseen. No ensinnäkin olen oppinut PR-maailmasta ja sen toiminnasta paljon. Voisin luetella tässä pitkän listan tiedotteista ja tapahtumien tekemisestä sun muusta, mutta ennenkaikkea kuitenkin olen ymmärtänyt sen, että oma-aloitteisuus ja idearikkaus palkitaan, ja että kannattaa vain rohkeasti kokeilla uutta. Pää edellä jorpakkoon, ja opetella uimaan uusissa vesissä.

R: Kiteytetysti voisi sanoa, että ehkä ennen kaikkea viestin saamista perille. PR:ssä ja viestinnässä on toisinaan merkityksellistä hyvinkin pienet vivahteet ja sanavalinnat, jotta viesti menee perille ja se ymmärretään oikein – ja täten saavuttaa kohderyhmänsä. Konkreettisempina asioina voisi mainita vaikka uutiskirjeiden ja tiedotteiden kirjoittamista, syvällisempää näkemystä Suomen mediakentästä sekä InDesign-ohjelman käytön, mistä olen ollut todella fiiliksissä.

Guilty pleasure?

M: Ehdottomasti päiväunet. Harrastan niiden ottamista aina kun mahdollista.

R: Voimaballadien kuuntelu (ja tietysti laulaminen) yksin kotona perjantai-iltaisin, kun olen dramaattisella tuulella. Sinéad O’Connorin Nothing Compares 2 U on soinut kodissani useammin kuin naapurit ehkä arvostavat.

Lempiemojisi?

M: 

R: ?

Paras muistosi Sugarilta?

M: Kaikki porukalla yhdessä tehdyt jutut kuten saunailta Lonnalla, joogahetket, after workit, kesäjuhlat… Sanotaan, että ihmiset ja ilmapiiri tekevät viihtyisän työpaikan, ja se pitää kyllä aivan paikkansa.

R: Tuoreimpana ihanana muistonani on yhdessä koettu aamuinen ja  lempeä ISHTA-joogatunti, mutta erilaisten tapahtumien lisäksi mieleen jää toimistolla jaetut arkisetkin hetket, jotka saavat innostumaan.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.