Kategoriassa Ruoka

Täyteläinen raakakakku kahvilla

Tämä lattekahvilta maistuva ja näyttävä kahviraakakakku hurmaa kahvipöydässä niin pehmeällä maullaan kuin ulkonäöllään. Kahvin maun kakkuun tuo vahva tummapaahtoinen kahvi tai trendikäs Cold Brew -kahvi.

TARVITSET:

Pohja:

2,5 dl cashewpähkinöitä (liotettuna)
2,5 dl taateleita (tuoreena tai kuivattuja liotettuna)
(2-4 rkl vahvaa kahvia tai Cold Brew – kahvia, esim. Arvid Nordquist Reko)

Täyte:
5-6 dl kookoskermaa (paksu osa)
1 dl neitsytkookosöljyä (esim. Urtekram)
1 dl vahvaa kahvia tai Cold Brew -kahvia (esim. Arvid Nordquist Reko)
2-4 rkl agavesiirappia

Kuorrutus:
0,5 dl neitsytkookosöljyä (esim. Urtekram)
0,5 dl raakakaakaojauhetta
2-4 rkl agavesiirappia

 

Tee näin:
Aja pohjan ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella notkeaksi massaksi. Lisää tarvittaessa kahvia. Levitä massa tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata neitsytkookosöljy miedolla lämmöllä tai vesihauteessa (sulata samalla myös kuorrutuksen kookosöljy). Aja pohjan sulatettu kookosöljy ja loput täytteet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lämmin öljy sekä kahvi saattavat tehdä täytteen veteläksi, mutta se kovettuu jääkaapissa.

Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja siirrä vuoka jääkaappiin vähintään 45 minuutiksi, tai kunnes täyte on jähmettynyt.

Tee sillä välin kuorrutus. Sekoita kuorrutteen kookosöljy ja raakakaakaojauhe (tarvittaessa siivilän läpi). Lisää agavesiirappia maun mukaan. Koristele jähmettynyt raakakakku kuorrutuksella tai tarjoile kannusta. Herkkusuu voi halutessaan tuplata kuorruteen määrän.

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Tyypit joita ihailemme

    Tyypit, joita ihailemme: Natalia Kallio

    Natalia Kallio on ihmisoikeusaktivisti, kirjailija ja runoilija, jonka tärkeää työtä ihailemme Sugarilla. Hän toimii myös kouluttajana kansainvälisissä ihmisoikeusorganisaatioissa ja nuorisojärjestöissä. Natalian esikoisromaani kuvaa sukupolvien yli jatkuvaa huono-osaisuuden ketjua ja kipeitä ihmissuhteita.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.