Kategoriassa Parasta juuri nyt \\ Sugar suosittelee

Tekojen tiistai 27.11.

Vastapainoksi Black Fridayn ja Cyber Mondayn kulutusjuhlalle Suomeen rantautuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tekojen tiistai. Ideana on tehdä ja jakaa pieniä hyviä tekoja – tänään!

Meillä kaikilla on mahdollisuus lahjoittaa hyvää mieltä ja aikaamme. Ilahduttaa voi ystävää, läheistä tai tuntematonta; pienesti tai isosti.

Sugar-tiimi kertoo, mitä hyviä tekoja heille on tehty viime aikoina ja millä pienillä teoilla he aikovat ilahduttaa muita. Nappaa talteen vinkit ja tee sinäkin pieni hyvä teko tänään, Tekojen tiistain kunniaksi.

 

Sugarilaisten pienet hyvät teot:

Ida T.:
Tykkään yllättää ja hemmotella läheisiäni aina kun siihen on mahdollisuus. Kun kaverini tai poikaystäväni on sairaana, yllätän heidät usein vierailulla ja vien tuliaisiksi ruokaa ja lämmittävää juomaa. Kipeänä harvoin jaksaa lähteä edes lähikauppaan, joten ruokalähetykset otetaan aina erittäin kiitollisina vastaan.

Reetta:
Ruokayllärit on p-a-r-a-s-t-a! Kerran tulin nälkäisenä kotiin ja jo käytävässä tuoksui tuore sämpylä, en osannut yhtään arvata, että se tulisi meidän asunnosta, mutta tuli! Kämppikseni oli leiponut mulle spontaanisti sämpylää, mikä oli aivan ihana yllätys!

Kadulla, bussissa tai ihan missä vaan kehun usein (lähes aina) ihmisten koiria ja voisin viedä tämän nextille levelille ja jakaa samalla pienen kohteliaisuuden myös omistajalle.

Aino:
Suurin osa ystävistäni asuu ympäri maailmaa ja muutama viikko sitten päätin soittaa yhdelle tutulle, joka asustelee tällä hetkellä Portossa. Hän vastasi puheluun ja sanoi että ihanaa kun soitit, että nyt on hyvä syy vältellä tenttiin lukemista.

Pienenä vinkkinä sanoisin, että hymyile enemmän! Oli se sitten kadulla vastaantuleville tai lähikaupan työntekijälle niin hymy on pieni ele, mutta piristää varmasti.

Anna:
Ekstempore maratonpuhelut on jotain tosi ihanaa. Niiden jälkeen hymyilyttää aina aivan sairaasti! Arkena ei välttämättä muista pysähtyä miettimään, kuinka paljon sitä ikävöi läheisiään. Pyhitetään tänään edes pieni hetki (jos ei maratonia) ja soitetaan kaverille tai sukulaiselle, joka on ollut mielessä, mutta jolle soittelu on unohtunut jo monta viikkoa. Tai lähetä kirje! Kirjeenvaihto on harmillisen harvinaista nykyään. Kirjeen mukana voi aina laittaa jonkun kivan pikku lahjan vastaanottajalle.

Essi:
Muutama viikko sitten ravintolassa sählättiin tilaukseni kanssa (johtuen osin ihan omasta mokastani), ja saatiin ystäväni kanssa ekstrana aivan ihana jälkkäri. Pieni mutta tärkeä ele ja herkkupannarit maistui muuten superhyvältä kun ne tuotiin pöytään. Paikasta sekä henkilökunnasta jäi aidon välittävä fiilis.

Ystävästäni Aliisasta inspiroituneena haluan muistaa paremmin kiittää ihanista, ystävän kanssa vietetyistä hetkistä muistaen kiittää ääneen tai vaikkapa laittamalla viestin vielä inspiroivan tapaamisen jälkeen.

Saana:
Kohteliaisuus tai ystävällinen teko vento vieraalta lämmittää erityisen paljon. Kehu bussipysäkillä kanssaodottajan tyyliä, anna jonossa paikkasi takana olijalle (etenkin jos hänellä on pienemmät ostokset), jää juttelemaan naapurin mummolle tai vaarille sen sijaan että ryntäät kiireessä kotiovesta sisään, hymyile vastaantulijoille – tämä ilahduttaa yllättävän paljon, kun omalle kohdalle osuu.

Ida H:
Ilahduin hulluna, kun mun luona yökylässä ollut ystäväni tiskasi kaikki aamupalatiskimme kyselemättä mitään ja tekemättä siitä minkäänlaista numeroa – astianpesukoneettomana arvostan tätä elettä suuresti!

Aion kehua ääneen kehuja ansainneita – sekä suoraan, että selän takana.

Sylvia:
Pikkujoulusesongin aikaan pidän aina kolikkoja taskussani katusoittajille – heitä on yleensä paljon, ja musiikki ilahduttaa kylmillä kaduilla. Haitarinsoittajille voi myös viedä kupillisen kuumaa teetä lämmittämään jäätyneitä näppejä.

Kaikki (paitsi minä) rakastaa hierontoja – tarjoa ystävälle extempore päähieronta seuraavan kerran kun olet kylässä! Lisäksi komppaan Ida H:n kehumisajatusta, hyvät ajatukset laittavat hyvät asiat kiertämään 🙂

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.