Välimerellinen salaatti
Kategoriassa Ruoka

Välimerellinen salaatti

Jos ruoille tavattaisiin antaa mottoja, tämän salaatin kohdalla se olisi ”mutkat suoriksi, mausta tinkimättä”. Letkeän keväinen salaatti tuo mieleen Kreikan auringon ja Espanjan välimerelliset maut. Unelmanpehmeät artisokan sydämet yhdessä paahdettujen kurpitsansiementen kanssa antavat perussalaatille uutta nostetta. Nauti sellaisenaan tai vaikka jäähdytetyn valkoviinilasillisen kera.

Välimerellinen salaatti

70 g salaattisekoitusta

1/2 prk artisokan sydämiä (esim. Urtekram)

1/2 dl lampaanmaitofetaa

1/2 dl granaattiomenansiemeniä

1/2 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä (paahtamiseen 1 tl gheetä + ripaus suolaa)

mustapippuria (esim. Urtekram)

neitsytoliiviöljyä (esim. Urtekram)

Pese salaatti ja annostele se lautaselle. Lisää salaattipedille artisokan sydämet, feta, granaattiomenansiemenet. Sulata ghee kuumalla pannulla, lisää kurpitsansiemenet ja suola. Paahda, kunnes kurpitsansiementen pinta pullistuu ja on kauniin ruskea. Rouhi haluamasi määrä mustapippuria myllystä. Lisää lopuksi oliiviöljy. 

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Tyypit joita ihailemme

    Tyypit, joita ihailemme: Natalia Kallio

    Natalia Kallio on ihmisoikeusaktivisti, kirjailija ja runoilija, jonka tärkeää työtä ihailemme Sugarilla. Hän toimii myös kouluttajana kansainvälisissä ihmisoikeusorganisaatioissa ja nuorisojärjestöissä. Natalian esikoisromaani kuvaa sukupolvien yli jatkuvaa huono-osaisuuden ketjua ja kipeitä ihmissuhteita.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.