Välimerellinen salaatti
Kategoriassa Ruoka

Välimerellinen salaatti

Jos ruoille tavattaisiin antaa mottoja, tämän salaatin kohdalla se olisi ”mutkat suoriksi, mausta tinkimättä”. Letkeän keväinen salaatti tuo mieleen Kreikan auringon ja Espanjan välimerelliset maut. Unelmanpehmeät artisokan sydämet yhdessä paahdettujen kurpitsansiementen kanssa antavat perussalaatille uutta nostetta. Nauti sellaisenaan tai vaikka jäähdytetyn valkoviinilasillisen kera.

Välimerellinen salaatti

70 g salaattisekoitusta

1/2 prk artisokan sydämiä (esim. Urtekram)

1/2 dl lampaanmaitofetaa

1/2 dl granaattiomenansiemeniä

1/2 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä (paahtamiseen 1 tl gheetä + ripaus suolaa)

mustapippuria (esim. Urtekram)

neitsytoliiviöljyä (esim. Urtekram)

Pese salaatti ja annostele se lautaselle. Lisää salaattipedille artisokan sydämet, feta, granaattiomenansiemenet. Sulata ghee kuumalla pannulla, lisää kurpitsansiemenet ja suola. Paahda, kunnes kurpitsansiementen pinta pullistuu ja on kauniin ruskea. Rouhi haluamasi määrä mustapippuria myllystä. Lisää lopuksi oliiviöljy. 

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

    Luomukaapilla: Jenna Kiuru

    Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Jenna Kiuru on luovan alan moniosaaja, jonka esteettistä silmää, kädenjälkeä ja elämästä nauttimista ihastelemme. Lukaise alta mm. Jennan parhaat vinkit itsestään huolehtimiseen sekä hyvien second hand -löytöjen tekoon!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.