Lempiruokaa

Vaniljainen
kurkuma-chiavanukas
matcha-banaanijäätelöllä

| |

Kyllästyttääkö kaurapuuro ainaisilla banaaniviipaleilla ja voisilmällä? Luovista smoothiekulhoistaan tutun Anni Kravin Hyvää kaunista -kirja tarjoaa makeita ja suolaisia puuroreseptejä, joihin et ennen ole törmännyt. Testaamamme vaniljainen kurkuma-chiakerrosvanukas matcha-banaanijäätelöllä kutkuttelee makuhermoja: voimakkaan makuinen kurkumavanukas sopii täydellisesti yhteen pehmeän vaniljavanukkaan ja kirpeän jäätelön kanssa!

Vaniljainen kurkuma-chiapurkki

Alin kerros

1 rkl chiansiemeniä (esim. Urtekram)
½ tl jauhettua kurkumaa (esim. Urtekram)
½ tl hunajaa tai kookosnektariinia vegaanivaihtoehtona
½ dl kauramaitoa

Keskimmäinen kerros

35 g (1 dl) kaurahiutaleita (esim. Urtekram)
1 rkl chiansiemeniä (esim. Urtekram)
1 rkl kuivattuja mulperinmarjoja (esim. Urtekram)
½ tl vaniljajauhetta (esim. Urtekram)
1 dl pähkinäjugurttia (ohje Annin kirjasta) tai makeuttamatonta  kasvijogurttia (esim. Yosa Greek Style)
1 ½ dl kauramaitoa

Matcha-banaanijäätelö

2 kiivihedelmää, kuorittuina ja kuutioituina
½ isoa, tuoretta banaania paloiteltuna
tilkka sitruunamehua
1 tl matchajauhetta

Sekoita purkkiin illalla lusikalla chiansiemenet, kurkuma, hunaja tai kookosnektari ja kauramaito lasipurkissa. Peitä purkki kannella ja anna tekeytyä jääkaapin viileydessä yön yli.

Sekoita toisessa lasipurkissa kaikki keskimmäisen kerroksen kuiva-aineet. Yhdistä nesteet kulhossa, lisää ne sitten kuiva-aineiden joukkoon ja sekoita. Peitä purkki kannella ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.

Pakasta kiivikuutiot matcha-banaanijäätelöä varten edellisenä iltana. Siirrä pakastetut kuutiot aamulla tehokkaaseen tehosekoittimeen ja lisää loput ainekset. Sekoita, kunnes koostumus on tasaisen sileä. Ota chiavanukaspurkit jääkaapista ja kaada keskimmäisen kerroksen vanukas alimman kerroksen päälle. Lusikoi matcha-banaanijäätelö päälimmäiseksi ja koristele paahdetuilla kookoslastuilla sekä granaattiomenansiemenillä.

Anni Kravin reseptin testasi Sugarin harjoittelija Linda.