Vastuulliset joululahjat
Kategoriassa Parasta juuri nyt \\ Sugar suosittelee \\ Vastuullinen elämä

Sugarin vastuulliset joululahjavinkit

Joulun lähestyessä alkaa myös lahjojen etsintä. Juhlapyhien ei tarvitse olla yhtä kulutusjuhlaa, vaan lahjat voivat myös olla vastuullisia ja kestäviä, osa jopa aineettomia. Kokosimme yhteen vastuulliset joululahjat erilaisille lahjansaajille! Nappaa tästä sugarilaisten vastuulliset joululahjavinkit.

Psst! Kurkkaa myös Sugarin Instagramista Joululahjat-kohokohta, jossa on koottuna aineettomat joululahjavinkit. <3

Lapselle

Aida Impact on helsinkiläinen naisten luoma korubrändi, joka työllistää pakolaisnaisia. Aida Impact myy DIY korurasioita lapsille, joiden sisällöstä voi askarella lapselle ikioman helminauhan. DIY-rasioiden helmet ovat Aida Impactin ylijäämätuotteita.

Nukukuun puiset muovailutarvikkeet ovat unelmien täyttymys jokaiselle pienelle muovailuista innostuneelle. Nukukuun luonnollisten muovailuvahojen ennakkomyynti joulua varten on ehtinyt päättyä, mutta aiemmin ostettuun tai itse tehtyyn muovailuvahaan saa taiottua upeita kuvioita Nukukuun työvälineillä.

Tellan lastenpipot on valmistettu käsityönä kestävistä materiaaleista käsityöperinteitä kunnioittaen. Tuotteissa hyödynnetään luonnonmateriaaleja, ja itse pipothan ovat supersöpöjä!

Lukutoukalle

Karita Sainion Pieni kirja paremmista valinnoista kertoo helposti lähestyttävällä tavalla kestävämmistä valinnoista, joita voi helposti tehdä myös omassa elämässä. Tämä kirja on varmasti monelle mieluisa, lempeä ja opettavainen lukukokemus.

Iho jota rakastat on kirja, joka tarjoaa käytännöllisiä ja helposti toteutettavia vinkkejä kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon pintaa syvemmältä. Kirja on hyvä perusteos ihon tarpeiden ymmärtämiseen ja sen luonnonmukaiseen hoitamiseen sekä kosmetiikkaviidakossa seikkailemiseen.

Ihana idea on myös ostaa kuratoitu valikoima lahjansaajan tyylisiä lehtiä joululomalle luettavaksi. Sugarilaisten lemppari kauppa lehtien ostamiseen on Nide.

Kotikokille

Tara Junkerin viimeisin kirja Kasviksia viikon jokaiselle päivälle on inspiroiva ja kaunis keittokirja, jossa kasvikset ja sesonkien mukaan syöminen pääsee pääosaan.

Hyvä lahjaidea on koota kulinaristille herkkukori esimerkiksi paikallisen hallin kauppiailta. Teemoita korin sisältö esimerkiksi maan tai ruokajuhlan mukaan. Laadukkaat mausteet, öljyt, hillot, kuivatut sienet ja marjat säilyvät hyvin sekä ilahduttavat pitkään joulun jälkeenkin.

Kotoilijalle

Kotoilu on tullut monelle tutuksi tämän vuoden aikana. Mikä sen parempaa kun Helsingin Villasukkatehtaan lämpimät ja värikkäät villasukat pitämään jalat lämpiminä talven kotoiluhetkinä.

Tunnelmanluojina kynttilät ovat ihana lahja. Kokoa värikäs nippu Desicon puhtaasti palavista kruunukynttilöistä. Ekstratunnelmaa tuovat tuoksukynttilät. Sugarin White Light -kynttilässä tuoksuu rosmariinin, vetiverin ja setrin eteeriset öljyt, ja keraamisen astian on suunnitellut Raaka Rå:n Leena Kouhia.

Ihanan jouluinen itsetehty mysli on myös loistava lahja kotoilijaläheiselle. Jouluinen mysli syntyy helposti pussien pohjilla lojuvista kaurahiutaleista, rusinoista ja pähkinöistä. Lisäksi joukkoon sopii mm. Urtekramin kuivatut aprikoosit tai luumut. Mausta jouluinen mysli kanelilla ja kardemummalla ja pyöräytä ainekset hunajassa ennen uuniin laittamista. Purkita mysli vaikkapa puhdistettuun hillopurkkiin ja koristele kauniilla lahjanarulla.

Muotitietoiselle

Arkivé Atelier on tuonut vaatehuollon esille ja tehnyt siitä kaunista. Aloittelijalle voisi olla hyvä aloittaa Arkivé Atelierin Huolla-kirjalla tai heidän kokoamalla aloitussetillä, jossa löytyy tarpeelliset työkalut vaatteiden huollon aloittamiseen.

Voit myös hankkia lahjakortin vaatevuokraamoon, esimerkiksi Helsingissä ja verkossa toimiva The Ateljé tarjoaa lahjakortteja.

Jos vaatehuoltoa ja kirppistelyä rakastava kaveri kaipaa kalenteria, voit hankkia hänelle Aina2handin seinäkalenterin. Kalenterin teemana on kestävä pukeutuminen ja vaatehuolto, ja joka kuulle tarjotaan pieni vinkki näihin liittyen – ikään kuin kirppistelyn ja vaatehuollon satokausikalenteri! Lisäksi kalenterin voitoista lahjoitetaan 10% WWF:lle Suomen metsien suojeluun.

Hyväntekijälle

Jos lahjansaajalla on jo kaikkea, voi olla hyvä idea sijoittaa lahja hyväntekeväisyyteen. WWF kummiuden voi antaa myös lahjaksi ja kohteen voi valita lahjansaajan kiinnostuksenkohteiden mukaan. Vaihtoehtoina on mm. Itämeri- ja ilmasto-kummius ja lahjoitussumman voi valita itse.

Jos haluat tukea toimintaa yksinäisyyttä vastaan, voit hankkia joululahjaksi Helsinki Mission vapaaehtoisten kutomia villasukkia, joiden tuotto menee lapsiperheiden, nuorten ja senioreiden auttamiseen.

Hemmottelua kaipaavalle

Tänä jouluna on erityisen tärkeää tukea suomalaista, ja esimerkiksi lahjakortin ostaminen ja sen käyttäminen sitten, kun ajat ovat taas paremmat meille kaikille, on yksi parhaista tavoista tukea pienyrittäjiä. Ihohoitola Lupauksen kasvohoito vie lahjakortin saajan hemmottelukeitaaseen ja Float Kallion ja Roban kellunnassa taas pääsee lataamaan akkuja ja nauttimaan hiljaisuudesta. Jokaisen etätyötä tekevän hartiat ovat varmasti tämän vuoden jälkeen jumissa, joten hierontalahjakortti on varmasti nappi valinta!

Tue paikallisia lempiravintoloitasi ostamalla lahjakortti itsellesi tai ystävälle. Useat ravintolat tarjoavat take away -mahdollisuuden, joten tällöin lahjakortilla voi käydä ostamassa ravintolaillallisen kotiin vietäväksi.

Jos lahjan saaja mielellään virittelee kotiinsa span ja joogasalin, Yin Your Skin -verkkokurssi on sukellus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin maailmaan aina yin-joogasta kosmeettisen gua shaan ja äänimaljarentoutukseen. Kuukausijäsenyydellä toimiva Bohemian Mood tarjoilee kiireiselle jooga- ja meditaatioharjoituksia ajasta ja paikasta riippumatta virtuaalisesti.

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.