Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi

Vinkit epäpuhtaan ihon hoitoon

Epäpuhdas iho kaipaa hellää hoivaa, kärsivällisyyttä ja armollista mieltä. Kokosimme tähän postaukseen tuotesuositukset ja vinkit epäpuhtaan ihon hoitamiseen luonnonkosmetiikalla.


Puhdista lempeästi

Epäpuhtaalle iholle suunnitellut puhdistustuotteet hillitsevät talineritystä, auttavat ehkäisemään epäpuhtauksien muodostumista ja ihohuokosten tukkeutumista. Vältä voimakkaasti peseviä tuotteita ja suosi mietoja, hellävaraisia ja ihon ph-tasapainoa ylläpitäviä puhdistustuotteita ja kaksoispuhdistusta. Kaksoispuhdistuksen voimin meikki ja lika pestään ensin pois öljypohjaisella tuotteella, jonka jälkeen siirrytään esimerkiksi puhdistusgeeliin tai -maitoon, joka puolestaan puhdistaa itse ihon ja huokoset.


Erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle sopivan Frantsila Puna-apila puhdistusgeelin luomuyrttiuutteet rauhoittavat talin eritystä sekä supistavat ihohuokosia.

MOSSA Acne Act -puhdistusgeeli auttaa ehkäisemään mustapäitä ja tukkeumia, kuitenkaan kuivattamatta ihoa. Plussaa ihanasta tuoksusta!

Ihon kosteustasapainoa ylläpitävä Whamisa Cactus Cleansing Oil sopii täydellisesti epäpuhtaan ihon kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen.

Urtekram Refreshing Cleansing Gel on sekaiholle suunnattu virkistävä luomupuhdistusgeeli, joka puhdistaa epäpuhtaudet iholta tehokkaasti mutta hellästi.


Täsmätuotteet avuksi

Paikallistuotteilla avun voi kohdistaa yksittäisiin näppyihin ihoa ärsyttämättä. Epäpuhtauksia nujertavissa täsmätuotteissa on usein käytetty tehokkaita antibakteerisia raaka-aineita, kuten teepuuöljyä, joka auttaa hillitsemään ihon tulehdusta ja punoitusta tai rauhoittavaa salisyylihappoa, joka välttää ihohuokosten tukkeutumista kuorimalla ihoa kevyesti. Epäpuhdas iho voi hyötyä myös B3-vitamiinin muodosta, niasiidiamidista, jolla on myös tulehduksia ja ihoärsytyksiä rauhoittavia vaikutuksia.


MOSSA Acne Act -täsmätuotteen sisältämä antibakteerinen teepuuöljy ja salisyylihappo sekä karviais- ja mustikkauutteet auttavat rauhoittamaan tulehdusta sekä minimoimaan mustapäiden, näppyjen ja epäpuhtauksien ilmaantumista.


Talintuotantoa ja normalisoiva Bioearth Elementa Zinc + Niacinamide -boosteri pitää ihohuokoset puhtaana. Käytä sellaisenaan tai tiputa pari tippaa kosteusvoiteeseen.

Frantsilan Teepuusalvassa yhdistyy desinfioivan teepuun eteerisen öljyn sekä propoliksen antimikrobinen vaikutus ja heinäratamon hoitava teho.


Herkällekin epäpuhtaalle iholle sopivan Evolven Salicylic Rescue -seerumin sisältämä pajunkuori on luonnollinen salisyylihapon lähde, joka auttaa vähentämään ihon liiallista talintuotantoa kuorimalla ihoa kevyesti.


Kosteutusta ja hellää kuorintaa

Rasvoittuvakin iho voi olla kuiva ja usein iho-ongelmat voivat johtua liian voimakkaiden ja kuivattavien tuotteiden käytöstä. Muista siis riittävä kosteutus myös epäpuhtaalle iholle, mutta valitse kevyitä ja tasapainottavia tuotteita. Moni epäpuhtaan ihon omaava arkailee kasvoöljyn käyttöä, mutta öljystä nauttivat kaikki ihotyypit – oikein valittu kevyt öljy tasapainottaa rasvoittuvan ihon talintuotantoa.

Säännöllinen kuorinta on avainasemassa epäpuhtaan ihon hoidossa, sillä kuorinta poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa, kirkastaa ihoa ja häiventää näpyistä tulleita arpia. Vinkki: Valitse hellästi kuoriva kasvovesi, joka viimeistelee puhdistuksen ja kirkastaa sekä uudistaa ihoa. Vältä mekaanista kuorintaa tulehtuneella iholla ja useiden kuorivien tuotteiden yhtäaikaista käyttöä.


Evolve Organic Beauty Liquid Radiance Toner -kuoriva kasvovesi yhdistelee AHA- ja BHA-happoja: AHA-hapot kirkastavat ja kuorivat ihon pintaa, kun taas öljyliukoinen BHA-happo pääsee syvemmälle puhdistamaan ihohuokosia. 

Erisan+ Kasvosuihkeen prebioottiset ainesosat tasapainottavat ihon mikrobiomia, vaikuttavat ihoon kosteuttavasti ja rauhoittavasti. Karhunvatukkauute on rikas flavonoidien lähde, joka kosteuttaa ihoa sekä supistaa ihohuokosia.

Matalan öljypitoisuuden omaava Weleda Cactus Hydrating Facial Lotion -kosteusvoide antaa iholle raikkaan, kevyen tunteen ja tehokasta kosteutusta.

Kevyen ja nopeasti imeytyvän Whamisa Facial Oil Refresh -kasvoöljyn sisältämällä viinirypäleensiemenöljyllä on tulehduksia ehkäiseviä ja ihohuokosten tukkeutumista ehkäiseviä vaikutuksia.


Naamiot epäpuhtaalle iholle

Syväpuhdistava ja ihohuokosia supistava kasvonaamio täydentää ihonhoitorutiinia esimerkiksi hormonaalisten epäpuhtauksien pukatessa ihon pintaan. Savinaamiot soveltuvat hyvin iholle, jolla on liiallista talineritystä – valkoinen savi on hyvä match herkälle iholle, eikä kuivata ihoa liiaksi.

Jos esimerkiksi T-alueella ilmenee epäpuhtauksia ja rasvoittuvuutta, mutta iho tuntuu muuten kuivalta, kokeile multi-maskingia eli levitä eri alueille erilaisia tarpeita parhaiten vastaavaa naamiota.


Täyteläisen Urtekram 3 Minutes Mask White Clay -naamion sisältämä valkoinen savi auttaa poistamaan tehokkaasti ihon epäpuhtauksia, tehden ihosta sileän ja antaen sille terveen hehkun.

Kirkastava, kosteuttava ja tasapainottava Whamisa Hydrogel Mask Fruits -hydrogeelinaamio tasapainottaa talineritystä ja supistaa huokosia. Sisältää mm. omenan, banaanin, kiivin, vadelman ja tomaatin fermentoituja uutteita.

Evolve True Balance SOS Mask -naamio sisältää innovatiivista Quora Nonia, joka häiritsee bakteerien välistä kommunikaatiota estäen niitä kopioimasta itseään ja häiritsemästä ihoa. Valkosalavasta saatava salisyylihappo tehostaa solujen uusiutumista ja poistaa kuollutta ihosolukkoa ehkäisten näin ihon tukkeutumista.

Syväpuhdistavaa savea, ihoa uudistavia ja rauhoittavia yrttiuutteita sekä ravitsevia kasviöljyjä sisältävä Frantsila Yrttisavinaamio poistaa ihon epäpuhtauksia ja elvyttää ihoa hellävaraisesti solujen aineenvaihduntaa jättäen ihon kirkkaaksi ja kuulaaksi. 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.