Kategoriassa Sugar suosittelee \\ Ura \\ Vastuullinen elämä

Inspiroivimmat Ted Talkit

Kaipaatko inspiraatiota, kiinnostavaa katsottavaa ja kuunneltavaa? Kurkkaa 3 x suosikki Ted Talkimme! 

Tavi Gevinson: Still Figuring it out

7:37 min 

Tavi Gevinson on inspiroivimpia tyyppejä, joita tiedän ja olen varmaankin kuunnellut tai lukenut jokaisen hänestä löytyvän haastattelun vähintään kerran läpi. Tavin Ted Talk on jo viitisen vuotta vanha, mutta hän käsittelee siinä edelleen hyvin ajankohtaisia aiheita, kuten sitä, miten vahvan naisen käsite usein ymmärretään väärin ja seurauksena mediassa esitettävät naisroolit jäävät yksiulotteisiksi. Lisäksi Tavi kertoo, miksi kaikkien pitäisi lainata vähän taikaa Stevie Nicksiltä.

– Oona

Jill Bolte: Stroke of Insight

18:19 min

Olen katsonut elämässäni ainakin 40 Ted Talkia, ja tämä on ehdottomasti yksi mieleenpainuvimmista. Melkein 20-minuuttinen luento menee hujauksessa. Tarina menee näin: ansioitunut aivotutkija Bolte saa aivohalvauksen, jonka aikana hän kykenee havaitsemaan aivotoimintojensa ja itsetietoisuudensa muutoksia yksi kerrallaan. Aivohalvaus on siis hänen kannaltaan hyvä juttu – harva tiedemies saa mahdollisuuden päästä näin syvästi kokemaan tutkimaansa aihetta.
Boltelle tapahtuu aivohalvauksen myötä kuitenkin jotain, joka muuttaa täysin hänen maailmankatsomuksensa. Lopulta koko luennon teema vaihtaa suuntaansa, ja puheenvuoro päättyy liikutuksen kyyneliin. Todella pysäyttävä!

– Sylvia

Linda Liukas: A delightful way to teach kids about computers

11:03 min

Tämä on yksi niistä Ted Talkeista, joiden katsomisen jälkeen on vahva luotto siihen, että maailmaa ja maailmaan kuvaa voi muuttaa yksinkertaisilla teoilla. Linda Liukas on ihanan innostava ja samaistuttava tarinankertoja ja tulen onnelliseksi siitä, miten intohimoisesti hän suhtautuu koodaamiseen ja sen opettamiseen. Koodaaminen on tulevaisuuden universaali kieli, jota pitäisi opettaa kaikille lapsille. Tämän katsomisen jälkeen tekee itsekin mieli kokeilla, osaako yhä vaihtaa esim. blogin fontin väriä tai leventää sivupalkkia, haha.

Yksi vanhoista suosikeistani on Simon Sinekin How great leaders inspire action ja erityisesti Golden Circle -malli, jonka mieleen palauttaminen aika ajoin tekee hyvää.

– Ida

Kaipaatko lisää kuunneltavaa? Kurkkaa myös Sugar-tiimin suosikkipodcastit täältä!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.