Kategoriassa Muoti \\ Vastuullinen elämä

Kumouksellista vaatetta

Vaatevallankumoukselliset kysyvät tällä viikolla mistä vaatteet ovat peräisin. Valmistajia kannustetaan avoimuuteen ja kuluttajia haastamaan heidät.

M.I.A.:n ja H&M:n (taattuun M.I.A.-laatuun rokkaavassa!) yhteistyössä huomion suuntaaminen materiaalikierrätykseen on toivottavasti esimerkkinä muille yrityksille arvokas, mutta työntekijöiden työolot tai vaatteiden massavalmistuksen problematiikka ohitetaan tyystin.

Näyttökuva 2016-04-22 kello 11.35.29

Aidosti kestävää pukeutumista on ainakin vaatteiden huoltaminen rakkaudella ja niissä pitkään viihtyminen. Siksi ihailemme pukeutujia kuten Mia Frilanderia, joka voi kulkea tyylikkäänä samoissa vaatteissa viikon. Lue Mian Luomukaapilla-haastattelu täältä.

Tässä sugarilaisten vaatesuosikit tällä hetkellä.

Karita: Plyknits

”Haaveilen tulevaan syksyyn Plyknitsin ”Ply Pant” -legginseistä. Superkorkealaatuiset housut on valmistettu vastuullisesti tuotetusta merinovillasta sekä kashmirista. Tuotteet valmistetaan Kiinassa, niin sosiaalisesti kuin ekologisestikin vastuullisesti. Toivottavasti leggarit eivät jää vain haaveeksi, sillä niihin on juuri tällä hetkellä jonotuslista.”

Story_16Hr_1_1024x1024

Ida: MUKA VA

”Tamperelaisen MUKA VA -merkin vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Muka va:n vaatteet ovat kauniita ja selkeälinjaisia käyttövaatteita. Nyt ihastuttaa spring / summer 2016 -malliston hempeän pastelliset vaatteet ja kuvat. Minulla on vahva tunneside merkkiin, sillä olen yläasteikäisenä ollut Tet-jaksolla Muka va -vaatemerkin perustajien Super Mukava -putiikissa.”

mukava

Outi: Costo

”Olen kasvanut kiinni Suomessa valmistettuun Costo-reppuuni, joka on kantanut ryhdikkäänä tavaroitani kohta kaksi vuotta. Täksi kesäksi aion hankkia Coston lippiksen. Coston tuotteet valmistetaan Suomessa ja Virossa ylijäämämateriaaleista. Samat kaverit ovat myös 100 % kierrätysmateriaaleista valmistettujen Pure Wastevaatteiden takana, minkä unisex-college on myös harkintalistallani.”

Näyttökuva 2016-04-22 kello 12.02.40

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.