Kategoriassa Parasta juuri nyt

Musiikkia elokuun iltoihin

Nappaa Sugarin syksyiset biisisuosikit talteen elokuun viileneviin iltoihin. Windsor for the Derby – The Melody of a Fallen Tree

Nostalgia kuuluu erottamattomana osana elokuuhun. On aika kaivaa taas esille vanhat suosikkibiisit, jotka muistuttavat menneistä kesistä, ja kuunnella niitä hämärtyvässä illassa. Minun elokuun soittolistaltani löytyy aina Windsor for the Derby -yhtyeen utuinen ja unenomainen kappale The Melody of a Fallen Tree. Kyseinen biisi kytkeytyy mielessäni niin voimakkaasti kesäöihin sen vuoksi, että kuulin sen ensimmäistä kertaa Sofia Coppolan Marie Antoinette -elokuvan soundtrackilla. Skumpalla kilistely auringonnousussa ja kukkaniityillä lueskelu tekevät Marie Antoinetesta ultimaattisen kesäleffan.

-Oona

Iisa – Yöllä uimarantaan

Elokuussa tykkään kuunnella pehmeää ja hempeää musiikkia. Juuri tällainen biisi on Iisan Yöllä uimarantaan -kappale, jota kuunnellaan jo hiukan viilenevässä kesäillassa. Biisin sävelet tuovat mieleen melankolian kesän hyvästelemisestä, mutta samalla jännityksen syksyn tuulista.

(Bongasitko muuten jo Iisan haastattelun blogistamme? Jos et, pääset lukemaan sen täältä!)

-Milena 

Lianne La Havas – Green & Gold 

Elokuun väreistä ehkä ensimmäisenä tulee mieleen juuri vihreä ja kultainen. Lianne La Havas on saanut kauniisti tallennettua loppukesän tunnelmaa – pehmeän, maalailevan ja hieman haikean fiiliksen. Tämä biisi saa myös pohdiskelemaan omaa elämäntilannettaan, mikä on aina sopivaa uuden vuodenajan kynnyksellä. Missä kohtaa olen nyt, mihin päin haluan mennä jatkossa?

-Roosa

Rhye – Summer Days

Ihastuin Rhyeen entistä enemmän Pori Jazzeilla, jossa se toimi lämpimänä kesäpäivänä aivan ihanasti. Yhtälailla bändin biisit istuvat myös elokuun pimeneviin, mutta lämpimiin iltoihin ja kesän parhaimpien hetkien fiilistelyyn. Erityisesti Summer Days toimii loppukesästä, mutta klassikkobiisi Open on yksi suosikeistani.

-Essi

Rotary Connection – I’m The Black Gold of the Sun

Ennen soolouraansa superihana Minnie Riperton oli mukana muutaman vuoden ajan Rotary Connection -nimisessä kokoonpanossa, joka sekoittaa musiikkiinsa elementtejä niin jazzista, soulista kuin progestakin. Tässä biisissä on hyvä nostalginen fiilis. Toinen hyvä elokuubiisi on samaisen Minnie Ripertonin Les Fleurs, jonka kevyt melodia sopii mainiosti esimerkiksi pyöräilyyn.

-Sylvia

Wet – It’s All in Vain

Newyorkilaisen Wetin musiikki on ehdotonta syksymusiikkia. It’s All in Vainin kaihoisat lyriikat ja tunnelma sopivat täydellisesti elokuun pimeneviin iltoihin kun ilmassa on vielä häivähdys kesää. Kannattaa kuunnella myös samaan mielentilaan sopivat Don’t Wanna Be Your Girl ja Deadwater.

-Ida 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.