Kategoriassa Muoti \\ Vastuullinen elämä

Mistä ostaa ekologisesti ja eettisesti valmistettuja kenkiä osa 1: klassikkoja ja lenkkareita

Kyllä, ekologisesti ja eettisesti valmistettuja kenkiä on olemassa! Ja mikä parasta, näiden merkkien kenkiä voi pitää Suomessa muinakin ajankohtina kuin keskikesällä.

VEJA – Rentoja ja tyylikkäitä lenkkareita

Tämä ranskalainen merkki on noussut noussut urbaaniksi klassikoksi New Balancen, Niken ja Adidaksen rinnalle. Vejan kenkiä voikin bongailla alvariinsa kaupunkilomilta.

Vejat valmistetaan kasvivärjätyistä nahoista, luomupuuvillasta, juutista ja hampusta. Lenkkarien pohjat puolestaan tehdään vastuullisesti valmistetusta kumista tai kierrätetystä muovista, we like!

Kuluttajan on myös helppo löytää tietoa yrityksen tuotantoprosesseista; Vejan CSR-sivut (Corporate social responsibility) ovatkin ilahduttavan monipuoliset.

Sugar loves: Kauniit lookbookit ja ajankohtaiset kenkämallit
Hintataso: €€

Bourjeois Bohème – Vegaanisia kenkiä

Bourjelois Bohèmen kaikki nahattomat kengät valmistetaan laadukkaista ekomateriaaleista Portugalissa. Tämän yrityksen sydänarvo onkin vegaanisuus, jonka vuoksi Bourjeois Bohème ei myöskään käytä eläinperäisiä liimoja valmistusprosessissaan. Useat BB:n käyttämät nahka-alternatiivit ovat sertifioituja (esim. EU Ecolabel), ja yritys on alkanut myös tuottaa kenkiä hypetetystä Piñatexistä eli “ananasnahasta”.

Bourjeois Bohème -kengissä on vuoden takuu – jos jalkineet menevät rikki, yritys sitoutuu korjaamaan ne veloituksetta.

Sugar loves: Vegaaniset materiaalit ja kivat ajattomat mallit
Hintataso: €€-€€€

Everlane – skarppeja kenkiä skandinaaviseen makuun

Yhdysvaltalainen Everlane valmistaa kauniita ajattomia vaatteita ja kenkiä jotka istuvat hyvin pohjoismaalaiseen vaatekaappiin. Everlanen missio on eettisyys ja läpinäkyvyys – yritys ilmoittaakin jokaisen tuotteen kohdalla mistä ja miten sen hinta muodostuu. Everlane esittelee sivuillaan myös erikseen jokaisen tehtaansa, ja tarjoaa näin kuluttajalle tarkemman kurkistuksen sen tuotantoon.

Sugar loves: Nilkkurit!
Hintataso: €€-€€€

MOVMT – Ekologisia kenkiä sporttitarkoituksiin

Tavanomaiset urheilulenkkarit voivat olla iso kuorma ympäristölle: kemikaalein käsitellyistä nahoista, tekokuiduista ja muovista valmistetut jalkineet vaikuttavatkin negatiivisesti sekä niitä valmistaviin ihmisiin että ympäristöön.

Kanadalainen MOVMT pyrkii kuitenkin muuttamaan lenkkaribisnestä tarjoamalla mm. meristä kerätystä kierrätysmuovista ja luomupuuvillasta valmistettuja sporttisia popoja. MOVMTin lenkkarit värjätään myös kasvipohjaisilla väreillä ja liimataan vesipohjaisilla liimoilla.

Sugar loves: Yrityksen vahvat arvot ja minimalistiset lenkkarimallit
Hintataso: €€

 

Psst! Kurkkaa myös ekologista ja eettistä muotia käsittelevän juttusarjamme aiemmat osat! Täältä ja täältä löydät tietoa siitä, mistä kannattaa ostaa ekologisesti ja eettisesti valmistettuja vaatteita.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.